Lenzen

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Bij de keuze voor een type contactlens staat uw gezondheid daarom voorop. Mertens Oogmode heeft medisch onderlegde medewerkers én de meest professionele apparatuur die uw ogen en de kwaliteit van uw lenzen regelmatig controleren. Dat is verstandig, want ogen kunnen veranderen. Om die reden raden we soms aan om na verloop van tijd op andere lenzen over te stappen.

Wij bieden de keuze uit diverse topkwaliteit lenzensoorten van verschillende merken. Daardoor is er altijd een lens die exact bij u past. Om u de beste oogzorg te geven, hebben we het Mertens Oogmode Lenzenplan opgesteld. Daarmee blijft u doorlopend bij ons in beeld en kunnen uw ogen in alle rust hun werk blijven doen. Meer informatie hierover vindt u onderaan.

 

Harde zuurstofdoorlatende lenzen

Harde zuurstofdoorlatende lenzen zijn de verbeterde uitvoering van de al meer dan 40 jaar bestaande harde lenzen. De lens biedt meer draagcomfort dan zijn voorganger. Houdt u rekening met een gewenningstijd van twee tot drie weken, al kan het soms iets langer duren voordat de bijverschijnselen helemaal zijn verdwenen.

De harde zuurstofdoorlatende lenzen zijn goed af te wisselen met een bril. Zoals dat voor alle lenzen geldt, is het belangrijk dat u ze goed onderhoudt. Reinig ze na het uithalen altijd goed en bewaar ze in een speciale contactlensvloeistof.

 

Nachtlenzen

De naam zegt het al, nachtlenzen draagt u alleen ’s nachts. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen ongemerkt uw ogen. Overdag heeft u dan zonder bril of lenzen een scherp zicht. De multifocale variant zorgt er tevens voor dat u geen leesbril meer nodig hebt. Nachtlenzen kunnen alleen min-afwijkingen corrigeren tot een sterkte van -5,5. Ook voor deze lenzen geldt een gewenningsperiode van twee tot drie weken. 

De speciale vorm van de lens zorgt ervoor dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. Daardoor kunnen uw ogen één tot twee dagen scherp zien. Het grote voordeel van nachtlenzen is dat uw ogen overdag volledige rust krijgen. De lenzen zijn volkomen veilig. Ze laten extreem veel zuurstof door en hebben daardoor de minste weerslag op uw ogen.

 

Multifocale lenzen

Veel mensen denken ten onrechte dat een leesbril het enige hulpmiddel is om kleine letters te kunnen lezen. Multifocale lenzen zijn echter een comfortabel alternatief om op elke afstand alles helder en scherp te zien. Ideaal voor als u het vervelend vindt om steeds uw leesbril op en af te zetten. Multifocale lenzen zijn ook als nachtlenzen te verkrijgen.

 

Maandlenzen

Maandlenzen zijn ontwikkeld om één maand onbezorgd te dragen. Daarna gooit u ze weg en gebruikt u een nieuw paar. Maandlenzen worden geleverd voor een periode van zes maanden, inclusief de benodigde vloeistof. Individueel worden deze lenzen ook wel voor een periode van 14 dagen gedragen.

 

Daglenzen

Het grote voordeel van daglenzen is dat u deze niet hoeft te onderhouden. ’s Avonds gooit u ze weg en de volgende dag gebruikt u weer nieuwe, frisse lenzen. In ons assortiment hebben we diverse soorten daglenzen, die we ook in een torische uitvoering (met een cilinder) of multifocaal leveren.

 

Dag- & nachtlenzen (24-uurs lenzen)

De dag- en nachtlenzen zijn ideaal als u onregelmatige werktijden of slaapdiensten heeft. Of wanneer u problemen ondervindt met het in- en uithalen van contactlenzen. De dag- en nachtlenzen kunt u zonder problemen 24 uur per dag dragen. Het zijn tweewekelijkse- of maandlenzen, dus u hoeft ze maar sporadisch te vervangen.

 

Mertens Oogmode Lenzenplan

Bij Mertens Oogmode hebben we de oogzorg voorop staan. Daarom hebben we het lenzenplan ontwikkeld, zodat we met regelmaat bekijken of u nog de meest ideale lens draagt. Na een meting van uw ogen, kunnen we vanaf heden uw lenzen kosteloos thuis laten bezorgen. Daarnaast kunt u als deelnemer genieten van enkele aanvullende voordelen:

- Korting op uw lenzen

- Korting op bril en/of zonnebril

- Betaling in maandelijkse termijnen

- Familiekorting

In onze winkel informeren wij u graag verder over het Mertens Oogmode Lenzenplan.